Over ons

Korte geschiedenis

Mijn liefde voor dieren is ontstaan in mijn vroege jeugd waarbij ik opgroeide in onze oude boerderij. Steeds omringd met allerlei dieren, kreeg ik van mijn vader alle ruimte om mijn beestenboel uit te breiden. Heel vroeg kreeg ik een eigen hond, rasloos, maar wel heel slim en ondernemend. Hij jaagde als de beste en bracht altijd de buit bij de baas. Jachthonden hebben mijn hart gestolen..

Toen wij het ouderlijk huis betrok, heb ik mijn eerste rashond aangeschaft. Dit werd een Labrador Retriever. Ik heb mij toegespitst op het beter leren kennen van deze honden, die perfect pasten binnen ons jonge gezin. Het zijn uitermate slimme honden die graag werken voor de baas, maar ook gewoon graag in huis bij de familie betrokken zijn. Tegenwoordig mag ik dit mooie ras ook keuren op officiële honden shows. Dit doe ik met veel plezier in binnen en buitenland.

Mijn streven is om Labradors te fokken die de rasstandaard zo dicht mogelijk benaderen. Het gaat hier niet alleen om de uiterlijke kenmerken, maar ook de gezondheid, het karakter en de “Will to please” die dit ras zo kenmerkt. Ik doe ook hobbymatig jachttraining met de honden dit vinden ze erg leuk om te doen.

collage 4 generaties chocolate

 

King Fields Uchi Maggy
Bon-Bon Praline v. Budilium Hof
Field Rose v. Budilium Hof
Chocolate Choice v. Budilium Hof

Gezondheid

Bij honden, ook bij rashonden, komen helaas bepaalde erfelijke afwijkingen voor. Bij de Labrador zijn dit o.a. ectopion en entopion, epilepsie, heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED), huidproblemen en exercise induced collapse (EIC) . Wij proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen door enkel met gezonde en geteste ouderdieren te fokken. Het is voor ons echt een streven om het ras te verbeteren. Ouderdieren zijn getest op HD, ED, EIC en oogafwijkingen (ECVO en Optigen-test).

Tevens vinden wij het welzijn van de dieren erg belangrijk. Als richtlijn fokken wij volgens het Basisreglement Welzijn & Gezondheid (BWG) van de Raad van Beheer. Hiernaast zijn we aangesloten bij de Labrador Kring Nederland (LKN) en fokken we volgens hun verenigingsfokreglement.

Wij werken met een koopovereenkomst zodat de rechten en plichten van zowel fokker als pupkoper duidelijk zijn. De pupkoper wil natuurlijk een zo gezond mogelijke hond met een goed karakter. Wij willen dat onze pup op een fijne plek terechtkomt waar goed voor hem gezorgd wordt.

Jachttraining

jachttr

We vinden het belangrijk dat het jachtinstinct behouden blijft bij ons ras. Daarom wordt er flink getraind met de honden. Dit zorgt voor een goede conditie, een goede gezondheid en een evenwichtig karakter.

jachttr2

Tentoonstelling

Onze honden worden op hondententoonstellingen of shows gekeurd door erkende keurmeesters op exterieur, gedrag en beweging.

uden_2008_045

 

Karakteristieke, gezonde en actieve honden uit Budel